Vârstnicii singuri și bolnavi sunt izolați mereu, nu doar în pandemie!

În apartamentul de la etajul 5 al doamnei S. nu se mai aude nimic, în afară de zgomotul asurzitor al știrilor despre Coronavirus. Glasurile copiilor și nepoților care se adunau de Crăciun în jurul mesei sau cântecul preferat al chitarei soțului au tăcut de mult. Tot ce a mai rămas din familia ei este acum pe alte meridiane, iar de la soț și-a luat ultimul „rămas bun”. După o viață activă în slujba sănătății semenilor ca asistentă medicală, la 88 de ani, existența doamnei S. s-a redus acum la canapeaua din sufragerie. Aici doarme, aici mănâncă și aici așteaptă în fiecare clipă să o sune copiii pe vechiul telefon fix, pe care îl ține mereu aproape de ea.

Lupta cu cancerul a făcut-o să nu mai iasă din casă încă de acum 2 ani, însă nu i-a distrus demnitatea. Deși de abia mai poate să meargă, să vadă sau să audă, doamna S. ne povestește cu emoție lucrurile pe care le-a trăit parcă într-o altă viață. Când avea doar 11 ani, tatăl său a murit pe front. A fost deportată apoi alături de mamă și cei 2 frați mai mici. Înghesuiți și înfometați 2 săptămâni într-un tren și duși într-un loc străin, au fost lăsați să se descurce doar cu hainele de pe ei. Amintirile acestor orori sunt încă vii în sufletul ei și încă dor. Poate de aceea a plâns când și-a dus copiii la gară, acceptând cu greu că viitorul îi va lăsa dezrădăcinați, departe de mamă.

Donează

Dăruiește bătrâneți frumoase pentru bătrâni care se luptă zilnic cu singurătatea, boala și izolarea. Noi suntem alături de ei tot timpul anului. Tu poți alege să donezi lunar sau o singură dată.

50 lei
100 lei
200 lei
500 lei

În pandemie, cei 150 de voluntari se asigură că peste 800 de bătrâni singuri rămân sănătoși!

SPRIJIN PENTRU BĂTRÂNII SINGURI

Cum îi ajutăm

Direcționați 20% din impozit

Susțineți financiar, prin redirecționarea gratuită a până la 20% din impozitul pe venit/profit al companiei dumneavoastră, de la stat către Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, în baza unui contract de sponsorizare.

Suma sponsorizată poate fi:

  • 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care plătesc impozit pe profit
  • 20% din impozitul pe venit pentru companiile care plătesc impozit pe venit (microîntreprinderi)

Pentru orice informații sau detalii vă stăm la dispoziție la 0753.174.604 sau la beatrice.culda@niciodatasingur.ro.

Rezultate din perioada pandemiei

pachete cu alimente și produse dăruite
de apeluri telefonice realizate de voluntari
de lei în echipamente dăruite căminelor
de beneficiari vârstnici ajutați
  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA