Cum continuăm voluntariatul în timpul epidemiei?

De obicei, voluntarii Niciodată Singur sunt alături de bunici prin vizite la domiciliu sau activități în căminele de bătrâni. Din 2015, asociația oferă ajutor moral, practic și material pentru vârstnicii singuri sau cu venite reduse din România.

De la declanșarea stării de urgență generată de epidemia de COVID-19, am preferat să îi știm în siguranță pe bunici. Așadar, vizitele la domiciliu sau activitățile de socializare s-au transformat în apeluri telefonice. Iată cum decurg aceste interacțiuni, din spusele minunaților noștri voluntari:

Pare să fie bine, cu o energie bună. Clar are nevoie de discuții dese și de asigurări permanente ca nu este singură și că împreuna vom reuși. Nu îi este frică de virus, căci zice dumneaei “eu le-am trăit pe ele mele”, însă eu încerc să o încurajez spunându-i ca avem planuri pentru viitor, ca după ce trece nebunia am să o scot într-o mulțime de locuri. Sper ca acest entuziasm și planurile de viitor să o mențină cu energia sus. Trecem noi și peste asta.”, spune Ancuța despre interacțiunea cu dna B.S.

Dna D. este calmă, plină de speranță și cu simțul umorului intact. Chiar daca statul în casă nu este activitatea preferată, pare să se fi adaptat din mers la ceea ce se întâmplă și cu o inventivitate de invidiat, își găsește mereu câte ceva de făcut. Cu așa atitudine, sigur vremurile bune se vor întoarce cât am clipi ❤🙏👵”, ne-a transmis Ana.

Dl. N. este vesel și pus pe glume ca în vremurile bune. Face plimbări prin casa ca să-și păstreze condiția fizică pentru următoarea ieșire/activitate/călătorie cu asociație. Va transmite toate cele bune și speră să ne întâlnim cât mai curând posibil. Toate cele bune!”, ne-a spus Toni.

S-a întâmplat înainte de epidemie ca, printr-un concurs de împrejurări să o învăț pe beneficiara mea, pe doamna Z.M., să folosească WhatsApp pentru apelurile video. Și numai bine s-a nimerit asta, mai ales acum, în plină pandemie de coronavirus. Așa că am ajuns să vorbesc cu ea mai des decât cu ai mei. Ne auzim/vedem la fiecare 1-2 zile.”, ne-a spus bucuros Valentin.

Puteți face o donație pentru a ne ajuta să oferim alimente vârstnicilor singuri, izolați la domiciliu aici. Vă mulțumim!

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA