Energie pentru Bine în Pitești

Prietenia este unul dintre atuurile care ne caracterizează. Voluntarii noștri sunt alături de vârstnici pentru a crea relații de prietenie de lungă durată, bazate pe încredere, bucurie și o bătrânețe activă. La Pitești, alături de voluntarii Grupului CEZ în România încercăm în fiecare lună, de mai bine de 4 ani să aducem speranță bătrânilor singuri de la Căminul Găvana. Și reușim! Cu fiecare activitate pe care o propunem, vârstnicii se deschid, capătă încredere în propriile forțe și reușesc să trăiască o bătrânețe mai ușoară. Totul se întâmplă sub umbrela platformei de responsabilitate socială și voluntariat corporativ „Energie pentru Bine”.

De la începutul anului și până acum, i-am vizitat de 5 ori și ne-am bucurat împreună de activități complexe, făcute cu suflet, care surprind de fiecare dată sărbători importante din an sau propun momente speciale de fi împreună. Voluntarii Grupului CEZ România sunt parte din familia noastră și răspund mereu cu entuziasm provocărilor propuse de noi.

Atelierele pe care le organizăm sunt menite să implice vârstnicii în activități practive care le dezvoltă capacitatea motorie și creativitatea și oferă momente de interacțiune inter generațională. Metoda are ca scop diminuarea sentimentelor de singurătate și inutilitate în rândul vârstnicilor și apropierea de tânăra generație. Mai mult, adaptăm fiecare activitate în funcție de capacitatea motorie a fiecărui beneficiar din cămin.

Sărbătoarea Mărțișorului – martie 2019

În luna martie, am redescoperit bucuria de a oferi. Fiecare vârstnic a primit un cadou simbolic de mărțișor și a fost invitat să creeze și să ofere, la rândul lor, simboluri ale primăverii.

Paștele Împreună – aprilie 2019

De sărbători, singurătatea e cea mai grea! De aceea, atelierul de Paște a vrut să aducă culoare și bucurie în viața bătrânilor. Împreună am decorat ouă și am realizat iepurași veseli, ca semn al prieteniei noastre. În plus, am readus aroma cozonacilor în cămin, dăruind câte unul fiecăruia.

Fularul de la Bunica – mai 2019

Campania „Fularul de la Bunica” este o tradiție în familia Niciodată Singur. În luna mai, am ieșit din cămin și am oferit vârstnicilor momente plăcute, povestind și tricotând împreună la Ceainăria „Mon Cher” din Pitești.

Excursie la Conacul Brătienilor – iunie 2019

Pentru vârstnicii din Cămin, o excursie de o zi este cu adevărat o bucurie, iar împreună cu voluntarii Grupului CEZ reușim să dăruim această bucurie în fiecare an. În 2019, ne-am bucurat de o vizită cu o mare încărcătură istorică la domeniul Florica, în care am aflat lucruri importante despre familia Brătianu.

Amintiri și fotografii – iunie 2019

Alături de bătrâni, trăim în fiecare an zeci de momente memorabile. În fiecare an, activitatea de panouri cu fotografii este cea mai bună metodă de a povesti și de a ne reaminti de cele mai dragi clipe petrecute împreună. Panourile stau pe pereții căminului ca mărturie a prieteniei dintre voluntari și vârstnici.

Activitatea de la Căminul Găvana din județul Argeș reprezintă modul prin care voluntarii CEZ și Niciodată Singur vin în sprijinul vârstnicilor într-un mod concret, simplu și reproductibil, cu efecte atât imediate, cât și de durată, prin schimbările de atitudine pe care le declanșează

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA