LIBERTATEA: Primul selfie la 84 de ani. Tabletele, leac al singurătății

Asociația “Niciodată singur” din București a dat tablete unor bătrâni singuri, ca să-i aducă aproape fără să îi expună riscului de a se îmbolnăvi de COVID-19. Mai mulți voluntari îi învață cum să folosească noile tehnologii pe acești oameni care s-au născut atunci când puține case aveau radio, iar azi, printr-o mișcare blândă de deget, pot să-i vadă pe cei dragi pe un ecran.

Pensionarii sunt încântați că se pot zări unii pe alții, chiar dacă doar virtual, mai ales că n-au mai ieșit din casă de luni bune. La prima lecție învață inclusiv să-și facă selfie. În casa Mariei Ilie, din Drumul Taberei, mesele țin locul unor altare, pline cu icoane, iconițe și cruciulițe. De o săptămână, doamna Ilie e preocupată și de alt fel de iconițe. De WhatsApp, Skype sau Gmail. Fiindcă a primit o tabletă care să-i aducă aproape colegele de la Asociația Niciodată Singur, pe care nu le-a mai văzut de luni bune, din cauza pandemiei de COVID-19.

De obicei mergeau împreună la teatru, la cine festive, chiar și în excursii la mare și la munte, prin intermediul asociației. Dar din cauza pandemiei, au rămas cu toții între patru pereți, cu amintirile celor dragi, care fie sunt departe, în alte țări, fie i-au pierdut. De când a primit tableta, doamna Ilie e preocupată să învețe și timpul trece mai ușor.

Citeşte întreaga ştire: Primul selfie la 84 de ani. Tabletele, leac al singurătății pentru câțiva bătrâni din București: „E păcat să plec dincolo fără să învăț”

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA