POVESTE

Împreună dăruim bătrâneți frumoase

Niciodată Singur este despre „a fi împreună”: împreună în cauza singurătății vârstnicilor, împreună pentru demnitate la orice vârstă, împreună prin voluntariat și implicare, pentru un impact de durată în viața bătrânilor noștri.

Povestea a început în 2006, ca program dezvoltat de Fundația Regală Margareta a României pentru sprijinul vârstnicilor afectați de izolare socială și sărăcie. În plus, parteneriatul cu Asociația Les Petits Frères des Pauvres (Franța) ne-a echipat cu metode noi de mobilizare voluntară și instrumente de combatere a singurătății.

Demnitate
Voluntariat
Implicare
Impact de durată
În 2015 a fost fondată Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor

Cu ajutorul a 120 de voluntari, peste 800 de vârstnici din 6 județe ale țării
primesc astăzi ajutor practic, moral și material pentru o bătrânețe mai frumoasă.

Viziune

Viziunea asociației este de a contribui la crearea unei societăți în care persoanelor vârstnice să le fie respectat dreptul la o viață activă, sănătoasă și demnă până la finalul vieții, în sânul comunității din care fac parte, indiferent de statutul social, religie, sex, convingeri politice, naționalitate etc.. Dorim să redăm persoanelor vârstnice încrederea în sine și sentimentul propriei valori, să aducem în prim plan conștientizarea mentalității cu privire la vârsta a treia.

Scop

Scopul Asociației este de a acționa constant la nivel local și național împotriva izolării sociale și a singurătății persoanelor vârstnice, cu precădere a celor de peste 60 de ani. Pentru indeplinirea scopului, asociația mobilizează voluntari și resurse care contribuie la îmbunătățirea calității vieților persoanelor vârstnice și la conștientizarea și responsabilizarea comunităților.

Valori

Intervenim constant în viața vârstnicilor cu demnitate, respect și transparență. Încurajăm o cultură a voluntariatului și a implicării sociale. Valorizăm și promovăm experiența de viață și abilitățile vârstnicilor. Creăm legături intergeneraționale durabile și de calitate. Construim modele de intervenție sustenabile și încurajăm replicarea lor.
RAPOARTE

Rezultatele noastre

Suntem transparenți cu privire la activitatea noastră în sprijinul vârstnicilor, raportând constant, de mai multe ori pe an rezultatele organizației.

Parteneri strategici

Parteneri proiecte

Sponsori principali

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA