Raport ianuarie – iulie 2019

Încheiem prima jumătate a anului 2019 cu grijă și dragoste față de cei 837 de vârstnici singuri din România. În perioada ianuarie – iulie 2019, cei 144 de voluntari Niciodată Singur – Pritenii Vârstnicilor au efectuat 1196 de vizite la domiciliu, au dăruit 2048 de momente de interacțiune pentru vârstnicii din cele 5 cămine în care activăm și au împărțit 754 de pachete cu alimente și produse. Descarcă aici Raport ianuarie – iulie 2019.

Te rugăm, să ne susții în continuare.

Donația ta se va transforma în grijă și ajutor material pentru bătrânii care nu mai au pe nimeni. Îți mulțumim!

Iată momentele de buncurie dăruite bătrânilor singuri în 2019:

Vacanță plăcută pentru bunicii singuri

106 de bătrâni singuri din România au beneficiat gratuit în această vară de câteva zile de vacanță, oferite de asociație. La fel ca în fiecare an, cu ajutorul donatorilor și cu sprijinul voluntarilor, am reușit să organizăm 5 excursii de o zi si un sejur la Neptun-Olimp, bătrânilor care, din cauza singurătății sau a sărăciei, visează doar la o astfel de ieșire.

Vestește primăvara unui bătrân singur

Pentru multe bunici din România, 1 Martie vine fără nicio urare. Rămase singure, ele nu mai au pe nimeni de la care să primească tradiționalul vestitor al primăverii. Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, prin voluntarii săi și cu ajutorul donatorilor au reușit să ofere 700 de mărțișoare. Pentru o donație de 5 lei, donatorii au dăruit o felicitare personalizată cu numele său.

Frumusețe de Martie

Este deja o tradiție ca în luna martie, beneficiarele asociației să primească un cadou care să le răsfețe cu adevărat. Voluntarii noștri se pricep să ofere cadouri speciale, așa că au plecat cu doamnele la salon, acolo unde acestea s-au bucurat gratuit de servicii de înfrumusețare. Pentru multe doamne, aceasta este singura dată din an când își pot permite să meargă la coafor.

Fularul de la Bunica

Ne plac poveștile spuse la bunicile noastre și ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să le ascultăm. Lansată în 2016, Campania “Fularul de la Bunica”, oferă, prin șezătorile sale, un cadru prietenos în care beneficiarii și voluntarii asociației petrec câteva ore povestind și tricotând fulare colorate. Primăvara și vara profităm de vremea bună și organizăm șezători în aer liber.

Program de prevenție medicală

Pentru al doilea an consecutiv, alături de Clinica de Neurologie Neuroaxis și Clinica Nutrietique, derulăm un program medical de prevenție gratuit destinat bătrânilor singuri pe tema „Viață sănătoasă la Vârsta a III-a”. În 2019, am organizat deja 2 întâlniri, una în București, la Clubul Seniorilor din cadrul DGASPC Sector 2 și una la Brăila, la Centrul de Creație Brăila.

Cartea mea de aduceri-aminte

În parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române am derulat în 2018 un proiect menit să adune amintirile de viață ale vârstnicilor. Pe parcursul întâlnirilor lunare spațiul Caselor Memoriale ale marilor autori români vârstnicii au învațat tehnici de scriere și editare de texte și au împărtășit amintiri personale. În luna iunie, în cadrul unui eveniment organizat la Casa Memorială Anton Pann, am lansat cărțile-obiect, rezultate în urma atelierelor.

Aniversări beneficiari și Aniversări 90+

Voluntarii noștri sunt alături de vârstnici la fiecare ocazie. De ziua lor, îî vizităm cu tort, flori și voie bună și petrecem împreună, amintindu-ne de momentele frumoase din viața lor. Mai mult, organizăm întâlniri festive de două ori pe an pentru a sărbători și oferi un semn de prețuire vârstnicilor care au trecut pragul de 90 de ani. În luna iulie, ne-am bucurat de o astfel de aniversare alături de 9 doamne din București

Paștele în Familia Niciodată Singur

De sărbători, sunt și mai aproape de vârstnicii greu încercați de singurătate. Dincolo de vizitele regulate la domiciliu, organizăm colecte de alimente și produse și oferim bunicilor cadouri și cele necesare pentru un Paște liniștit. În 2019, am organizat o colectă de alimente la Seneca Anticafe din București și una în Brăila, la Millenium Insurence Broker.

Voluntarii inimoși Niciodată Singur

Voluntarii Niciodată Singur sunt inima programului nostru. Anual, grija și implicarea lor în cauza bunicilor singuri ne fac să ajutăm din ce în ce mai mulți vârstnici. Suntem alături de voluntari prin sesiuni de recrutare lunare, traininguri specializate, grupuri de lucru naționale și internaționale sau team-buildinguri pentru a dezvolta abilitățile și modul de intervenție în interacțiunea cu vârstnicii.

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA