Te așteptăm la Centrul de Socializare al Seniorilor!

Am deschis primul centru de socializare destinat vârstnicilor singuri din București!

Centrul de Socializare al Seniorilor este un spațiu de activități și resurse pentru vârstnici, deschis în București, pe Intrarea Mântuleasa nr. 4. Funcționează zilnic, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00, atât ca spațiu de socializare, cât și ca centru de activități. Este realizat cu sprijinul oferit de farmaciile Dr.Max și toate activitățile sunt gratuite.

Seniorii care doresc să participe sunt invitați să se înscrie completând formularul de mai jos. Vârstnicii se vor putea bucura de activități inter-generaționale, sesiuni de sport adaptate vârstei, ateliere de tricotat, cursuri de limbă străină, sesiuni culturale și multe altele, dar mai ales vor avea ocazia să socializeze. În plus, centrul va organiza grupuri de suport pe diverse teme asociate cu singurătatea, toate realizate cu ajutorul unor specialiști în domeniu. Seniorii își pot alege oricare dintre activitățile la care vor să participe, din lista de activități publicată lunar pe niciodatasingur.ro și primită de către membri.

Centrul este destinat persoanelor din București, de peste 65 de ani, care se confruntă cu singurătatea și se pot deplasa singure.

Înscrie-te ca membru al centrului!

Pentru a putea participa la activitățile centrului, este necesară înregistrarea ca membru.

Pentru a te înscrie, poți veni la sediul nostru din str. Intrarea Mântuleasa, nr. 4, în fiecare zi de Luni sau Miercuri, între orele 12:00 – 14:00.

Buni la vorbă

Am lansat „Buni la vorbă” – primul podcast din România cu și despre vârstnici. Prin acest podcast, ne propunem să le oferim beneficiarilor Centrului de Socializare al Seniorilor un loc în care să își deschidă sufletul, să fie ascultați și descoperiți, chiar și de tinerele generații. Discuțiile ating subiecte și sfaturi de viață interesante pentru orice vârstă, precum: secretul optimismului, cum te menții tânăr, care sunt cărțile care ne pot schimba viața, cum să te duci cu bucurie la serviciu.

De ce am lansat Centrul de Socializare?

În 2021, împreună cu Kantar România, am realizat un studiu reprezentativ național calitativ și cantitativ care a explorat problematica singurătății vârstnicilor. Din acest studiu a reieșit că 1 din 4 vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate, 3 din 10 vârstnici nu au cu cine să schimbe o vorbă sau pe cine să se poată baza la nevoie, 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică și mentală, accentuată de singurătate, iar 1 din 2 vârstnici nu beneficiază de suficient sprijin din partea apropiaților și comunității.

Din acest motiv, programul de activități derulate de Centrul de Socializare al Seniorilor, creat împreună cu vârstnici singuri, intervine asupra tuturor problemelor evidențiate de rezultatele studiului.

LUNI

Activi pentru o viață sănătoasă

sesiuni de fitness pentru seniori, sesiuni de informare medicale, ateliere cu specialiști
MARȚI

Îndemânatici și utili

ateliere practice care combină îndemânarea cu creativitatea
MIERCURI

Conexiune cu sinele

grupuri de suport, cluburi de literatură și un club de amintiri
JOI

Implicați și relevanți în comunitate

cursuri de limbi străine, de tehnologizare, sesiuni de informare și activități inter-generaționale sau de voluntariat
VINERI

Cultură și socializare

proiecții de filme sau de spectacole de teatru, expoziții, jocuri de grup sau concerte de cameră

Singurătatea

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA