Singurătatea este una din cele mai mari probleme pentru mulți dintre seniorii din România. 1 din 4* vârstnici din mediul urban simte un grad ridicat de singurătate. Cum se simte cu adevărat această problemă? Seniorii sunt condamnați la izolare într-o cameră în care nu se întâmplă mai nimic. Fără cineva cu care să mai schimbe o vorbă. Într-o rutină în care televizorul sau radioul sunt printre puținele sunete și “bucurii” din cameră. Zi, după zi, după zi.

Această viață captivă, între pereții apăsători ai unei camere, este o realitate din care seniorii nu pot scăpa. O realitate dureroasă, greu de imaginat, mai ales pentru tinerele generații.

*conform studiului „Măsurarea singurătății vârstnicilor”, 2021, realizat de Kantar pentru Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor

De aceea, Dr. Max și Niciodată Singur au făcut un experiment, au recreat camera unui senior singur într-un escape room și i-au invitat pe tineri să experimenteze asta.

Fiecare secundă petrecută în cameră le-a arătat tinerilor cum se simte singurătatea seniorilor:

Rezolvă un rebus

Fă-ți un ceai

Uită-te la o emisiune plictisitoare

Ascultă un șlagăr de altădată

Pentru a scăpa, aceștia trebuiau să sune un senior singur. Abia după ce au ieșit din cameră, tinerii au înțeles cum se simte singurătatea seniorilor.

Prin acest experiment, continuăm să readucem în atenția românilor problema apăsătoare a singurătății cu care se confruntă seniorii: bunicii, părinții, vecinii noștri.

Dacă știi și tu un senior singur, da-i un telefon și ajută-l măcar un pic, să scape de singurătate. Pentru al patrulea an consecutiv, Dr. Max oferă suport financiar Asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor pentru activitățile de socializare desfășurate în București, Constanța, Brăila și Ploiești.

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA