Lansăm programul de socializare „Prietenii Vârstnicilor”

  • Home
  • Știri
  • Lansăm programul de socializare „Prietenii Vârstnicilor”

La împlinirea unui an de când a fost lansat Centrul de Socializare al Seniorilor Niciodată Singur, lansăm programul de socializare „Prietenii Vârstnicilor”.

Vârstnicii din Ploiești, Brăila și Constanța vor putea participa gratuit, de două ori pe lună, la activități de socializare organizate de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

La împlinirea unui an de când a fost lansat Centrul de Socializare al Seniorilor Niciodată Singur din București, oferim șansa și vârstnicilor din Ploiești, Brăila și Constanța de a se bucura de prietenie și socializare, prin activități organizate în mod gratuit, în orașele lor. Misiunea Niciodată Singur este de a alina singurătatea extremă în care trăiesc peste 450.000 de vârstnici din mediul urban, conform studiului național realizat de asociație în 2021.

Prietenii Vârstnicilor este un program prin care constituim grupuri de socializare, cu scopul de a aduce seniorilor singuri mai multe oportunități de petrecere a timpului liber, dar și pentru a le menține active și sănătoase mintea, sufletul și abilitățile. În acest program, se pot înscrie persoanele cu vârsta peste 65 de ani care se confruntă cu sentimentul de singurătate. Aceștia pot participa de două ori pe lună la activități implementate după modelul Centrului de Socializare al Seniorilor din București despre: viață sănătoasă, dezvoltare personală, activități culturale, ateliere de îndemânare, jocuri de societate și alte activități care să-i facă pe bunici să uite de singurătate.

Prima întâlnire Prietenii Vârstnicilor are loc marți, pe 11 iulie 2023, de la ora 10:30, la „Casa de Cultură I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești (Halele Centrale din Ploiești, din Strada Emil Zola nr.8, etaj I).

Întâlnirile continuă miercuri, 12 iulie 2023, de la ora 16:00, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila (sala Dunărea, Piața Poligon nr. 4) și joi, 13 iulie 2023, de la ora 11:00, la OPEN DOORS Constanța (Bulevardul Traian nr. 68).

Vârstnicii din Ploiești, Brăila și Constanța pot afla mai multe informații despre următoarele întâlniri la care se pot înscrie în program la numărul de telefon 0749.565.555 și urmărind pagina de Facebook „Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor”.

Studiile medicale arată că singurătatea pe termen lung crește riscul unui atac vascular cerebral, riscul de a dezvolta boli coronariene sau pe cel de hipertensiune arterială. Singurătatea prelungită are și alte efecte potențiale, cum ar fi anxietatea și depresia.

În anul care a trecut, la Centrul de Socializare al Seniorilor din București s-au organizat 225 activități gratuite pentru aproape 200 de beneficiari. A fost un an în care s-au legat multe prietenii și în care singurătatea a fost mai puțin prezentă în viața vârstnicilor.  

Seniorii din București care doresc să se înscrie în program, pot veni în INTRAREA Mântuleasa nr 4, sector 2, București, de luni până vineri, de la ora 10:00.

Programul Prietenii Vârstnicilor este susținut de farmaciile Dr. Max și marchează al treilea an de parteneriat între Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Dr. Max.   Mulțumim partenerilor de implementare „Casa de Cultură I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, și OPEN DOORS Constanța. 

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA