Cu ajutorul tău, le aducem vacanța de vară înapoi!

Când este vorba de o vacanță, gradul de fericire crește chiar din momentul în care o planifici! Vacanțele sunt mai mult decât un răsfăț, ele contribuie la sănătatea fizică și psihică, la starea generală de bine. Vara aceasta, peste 250 de vârstnici, însoțiți de voluntari, vor merge într-o excursie gratuită organizată de Niciodată Singur. Pentru unii dintre ei, este singura excursie posibilă dintr-un an și cel mai așteptat eveniment! Cei mai mulți dintre vârstnici nu călătoresc singuri. Dar acum te au pe tine! Cu ajutorul tău, le aducem vacanța de vară înapoi!

Donează

Pentru mai mult de 60% dintre vârstnicii singuri, o zi obișnuită este una petrecută în casă. Pentru ei, lunile de vară pot fi foarte dificile și pot accentua sentimentul de izolare.  În fiecare an, Asociația Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor trimite bunicii în vacanță. Este evenimentul despre care cei mai mulți dintre ei vor povesti tot anul. Și tu poți fi parte din poveste! Cu sprijinul tău, 250 de vârstnici însoțiți de voluntari vor înlocui tristețea singurătății cu bucuria vacanței!

Alege valoarea donației tale!

Vârstnicii care nu mai visează la vacanță!

Pentru cei mai mulți dintre noi, vara este anotimpul socializării și vacanțelor. Dar la vârsta a treia, mulți nu își „permit” vara.

„Ultima oară am fost în vacanță la Azuga, cu soția, acum 12 ani.” spune domnul Stroe și se oprește din cauza lacrimilor. Domnul Stroe este văduv din 2014 și nu călătorește singur. Și-ar dori să meargă în excursiile organizate de Niciodată Singur, pentru că „asemenea excursii sunt într-adevăr un remediu sufletesc pentru o persoană singură.”

„Aș fi cea mai fericită să mai merg, așa mai văd lumea cu dumneavoastră altfel… unde să mă duc? Oriunde pentru mine e binevenit, și până la Băneasa dacă merg cu asociația e plăcut, că n-am mai fost de ani și ani  pe acolo. Dacă eu cu metroul nu am mai fost de 30 de ani, singură, unde să te duci?”

Maria Ilie are 84 de ani și este una dintre bunicile cu cea mai mare vechime în familia Niciodată Singur. După o viață plină de lipsuri, Mama Maria și-a pierdut pe rând soțul, ginerele și fiica și a rămas singură. A văzut prima oară marea într-o excursie cu Niciodată Singur, iar la munte nu a fost niciodată.

„Când pleci singur parcă ești pe altă lume, singur nu poți să vorbești, nu poți să te gândești la ceva anume” ne destăinuie Grigore Orzănescu, ale cărui singure plecări în ultimii ani sunt cele la tratament.

Ascultă mai jos poveștile lor și vei înțelege cât de importante sunt aceste ieșiri pentru vârstnicii singuri. Vrei să le faci vara senină?

Cum arată singurătatea lor?

În 2021, împreună cu Kantar România, am realizat un studiu reprezentativ național calitativ și cantitativ care a explorat problematica singurătății vârstnicilor.

Impact

1 din 4

vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate
Context

3 din 10

vârstnici nu au cu cine să schimbe o vorbă sau pe cine să se poată baza la nevoie
Efect

1 din 4

vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică și mentală, accentuată de singurătate
Dificultate

1 din 2

vârstnici nu beneficiază de suficient sprijin din partea apropiaților și comunității

Singurătatea

Ai o companie? Susține fără costuri vârstnicii singuri!

Direcționează gratuit până la 20% din impozitul pe venit/profit al companiei tale, de la stat către Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, în baza unui contract de sponsorizare. După completare, trimite contractul la fundraising@niciodatasingur.ro.
Organizația noastră este înscrisă în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult, conform deciziei nr. 4337/03.04.2019.

Suma sponsorizată poate fi:
20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care plătesc impozit pe profit
20% din impozitul pe venit pentru companiile care plătesc impozit pe venit (microîntreprinderi)

*Conform legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea și legii nr.227/2015 – Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA