Buni la Vorbă – Primul podcast din România cu și despre vârstnici

  • Home
  • Știri
  • Buni la Vorbă – Primul podcast din România cu și despre vârstnici

Seniorii din România sunt printre cei mai singuri vârstnici europeni. Conform studiilor realizate de Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor, 3 din 10 seniori români nu au cu cine să vorbească zile întregi, iar 1 din 4 vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate.

Podcastul Buni la Vorbă este o platformă dedicată, în premieră, poveștilor cu și despre seniori. Își propune să le ofere acestora locul unde să își deschidă sufletul, să fie ascultați și descoperiți, chiar și de tinerele generații. Episoade noi vor putea fi urmărite lunar pe paginile de Facebook și Youtube Niciodată Singur, dar și pe toate platformele principale de podcast. Discuțiile ating subiecte și sfaturi de viață interesante pentru orice vârstă, precum: secretul optimismului, cum te menții tânăr, care sunt cărțile care ne pot schimba viața, cum să te duci cu bucurie la serviciu.

Protagoniștii sunt chiar seniorii care fac parte din programele desfășurate de Asociația Niciodată Singur- Prietenii Vârstnicilor. Primul podcast Buni la Vorbă, moderat de Cătălin Dinu, îl are ca invitat pe domnul Adrian Stroe, fost librar, care își poate da seama de caracterul unui om, după felul în care răsfoiește o carte!

Lansarea podcastului Buni la Vorbă este încă o inițiativă prin care Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor încearcă să schimbe, pas cu pas, realitatea tristă a seniorilor din România. Prin toate demersurile sale, Niciodată Singur construiește o comunitate pentru seniorii români care se confruntă cu singurătatea, prin sprijin și activități, în spiritul unei societăți în care viața trebuie trăită cu demnitate, în toate etapele sale.

În ultimii ani, criza pandemică a accentuat și mai mult situația seniorilor seniori din România. În consecință și acțiunile asociației au luat amploare. Unul dintre cele mai importante parteneriate ale Asociației Niciodată Singur –  Prietenii Vârstnicilor este cel cu Farmaciile Dr.Max, alături de care a deschis prima conversație publică din România despre dreptul seniorilor români de a fi ascultați. Campania Alături de oameni a adus în prim plan realitatea a milioane de vârstnici care trăiesc în izolare, cu consecințe extrem de grave asupra sănătății fizice și psihice a acestora.

Parteneriatul dintre Farmaciile Dr.Max și Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor a continuat și în acest an, marcând momentul deschiderii primului Centru de Socializare al Seniorilor din România.

Centrul dedicat seniorilor este deja un succes, zeci de vârstnici participă zilnic la activități construite pornind de la nevoile pe care le au. Fiecare zi a săptămânii are o tematică axată pe sănătate, acțiuni utile, psihologie, cultură, artă precum și zona recreațională.

  • 0800-123456 (24/7 Support Line)
  • info@example.com
  • 6701 Democracy Blvd, Suite 300, USA